Hrenkó Zsófia

Pilates és barre oktató

Hrenkó
Zsófia

Pilates és barre oktató

Rólam

Hét éve tanítok mozgást személyi edzőként, fitnesz okatótként és pilates tanárként. Kismama és szülés utáni torna képesítéssel is rendelkezem. Számomra mozgás alapvető és eléggé megállíthatatlan, nem igazán tudok nem mozogni. Nagyon jó vagyok abban, hogy egyszerre táncoljak és egyek, amint egy korai videó felvétel is bizonyítja két éves korom környékéről, amikor is egy Madonna dalra táncoltam miközben vajas pogácsát majszoltam… bármiféle probléma nélkül. Ámbár amikor járnom kellett akkor állandóan csetlettem-botlottam. Anyám ámulattal állt a jelenség előtt.

Miért
gyakorlok?

Három szó: egyensúly, földelés és kontroll. A testmozgás többi formája amiket végzek, mint például a súlyemelés vagy a futás nagyon megterhelőek a test számára. Ezért szeretem kiegyensúlyozni a rutinom a pilatesszel, ezzel adva meg a testemnek a szükséges táplálékot intelligens mozgás formájában.

Miért
tanítok?

Mindig arra törekedtem, hogy megtanítsam az embereket hogyan kell testüket hatékonyan mozgatni, olyan nyelven amit meg is értenek. Sikeresen ki tudom őket mozdítani a komfort zónájukból, hiszen ezt már korán megtanította nekem a versenytáncos múltam. Szeretem bebizonyítani hogy meg tudnak csinálni valami olyat, amiről azt gondolják hogy arra képtelenek. Ezen felül holisztikus szemmel is nézem a mozgást, úgy mint olyasvalamit, ami annyira alapvető az általános jólétünkhöz mint a víz vagy a levegő.